Pridaj medzi obben    Hlavn Strnka

Prihlsenie
Meno: 
Heslo:


Nov firmy
 



Najviac hadan vrazy
 

Inzercia


gpz

BUDAPEŠŤ + TROPICARIUM najväčšie akvárium v str. Európe
 
LiMiT CA, Ing. Katarína Medvecká
zobrazi profil firmy | zobrazi vetky ponuky firmy
 
Pridan: 28.04.2010 Vytlai ponuku
 
BUDAPEŠT a najväčšie akvárium TROPICARIUM 1-dňový poznávací zájazd
 

BUDAPEŠŤ + TROPICARIUM

KEDY : 29. mája / sobota /

AKCIOVÁ CENA : dieťa do 4 rokov 15 eur, dieťa do 17 rokov 25 eur  a dospelý 30 eur

PROGRAM :
05:00                  odchod z Lipt. Mikuláša /autobusová stanica/
09:30 – 11:00     prehliadky – Námestie hrdinov, Parlament, Synagóga
11:30 – 13:00     prehliadka Hradného vrchu – Rybárska bašta, Bazilika
14:00 – 17:00     prehliadka Tropicaria (2 hod.) + voľno na obchodné centrum
cca 21:00           príchod do Lipt. Mikuláša

VIAC INFO :
Budapeštiansky Parlament (výstižnejší je originálny názov Országház, teda niečo ako „dom štátu“) je sídlom najvyšších maďarských orgánov – nielen samotného Národného zhromaždenia, ale aj prezidenta a vlády. Je najväčšou budovou Maďarska a najväčším parlamentom v Európe – 268 metrov dlhý, 123 metrov široký a 96 metrov vysoký. Na jeho stavbe sa podielali murársky majstri z Liptova.
Bazilika sv. Štefana je najväčší kostol v Budapešti, ktorý sa staval od r. 1851 neuveriteľných 54 rokov. Je postavená v neoklasicom štýle a jej interiér má tvar gréckeho kríža. Má kupolu a dve špicaté veže – zvonice. Kostol bol považovaný za tak pevný, že počas druhej svetovej vojny tu boli uložené dôležité dokumenty a umelecké diela. Napriek tomu kupola vyhorela a po vojne bola znovu zrenovovaná (1948 – 49). z r. 1868. Dnes uchováva sochy, obrazy a maľby na skle od významných maďarských umelcov, ktorí zobrazovali národných svätcov a stredovekých cirkevných hodnostárov. V kaplnke sa nachádza aj nabalzamovaná pravá ruka prvého maďarského kráľa Štefana, neskôr vyhláseného za svätého. Z veže baziliky je nádherný výhľad na mesto.
Námestie hrdinov bolo postavené v r. 1896. Zdobia ho sochy veľkých osobností maďarskej histórie. V popredí stojí pamätník neznámeho vojaka.
Rybárska bašta (Halászbástya) je jedným z najpopulárnejších miest v Budapešti. Nachádza sa na Hradnom vrchu na Budínskej časti Dunaja. Je to vlastne terasa s výhľadom, množstvom schodov a chodníčkov. Ponúka panoramatický výhľad na celé mesto. Architektúra Rybárskej bašty je typickou pre prelom storočí – je to kombinácia neo-gotiky a neo-románskeho slohu.
Tropicarium v Budapešti je najväčším morským akváriom v Strednej Európe, kde môžete obdivovať tropické a morské živočíchy, tropické rastlinstvo, exotické vtáctvo, hady, jaštery, pavúky,ale aj najmenšie opice na svete. Najväčšou atrakciou sú dvojmetrové žraloky z Floridy…. Pripravte Vaším deťom krásne zážitky... + na každé dieťa čaká malé prekvapenie :-)

LiMiT - Cestovná kancelária, Štúrova 2, Liptovský Mikuláš
Tel : 044/ 562 11 90
Mobil : 0908 911 466
Http: www.limit.sk
e-mail: limit@limit.sk


 

Novinky emailom
Mte zujem dostva do emailovej schrnky novinky, informcia lnky z tohto portlu?
Prihlste sa!
Email:

TOP ponuky
Hada v ponukch:
 

TOP lnky
 
www.byvajme.sk® Hlavn Strnka | Kontakty | Registrcia