Pridaj medzi obben    Hlavn Strnka

Prihlsenie
Meno: 
Heslo:


Nov firmy
 



Najviac hadan vrazy
 

Inzercia


gpz

IKO šindle
 
IKO Slovakia s.r.o.
zobrazi profil firmy | zobrazi vetky ponuky firmy
 
Pridan: 07.01.2011 Vytlai ponuku
 
IKO šindle na každú strechu
 
Šindle do každého počasia a na každú strechu
 
Asfaltový šindel si získava stále väčšiu obľubu a úspešne konkuruje tradičným strešným krytinám. Ľahká hmotnosť, vysoká odolnosť proti snehu a vetru a zaujímavá cena robia zo šindľov strešný materiál budúcnosti.
 
História
Asfaltové šindle boli poprvý krát vyrobené v USA před viac ako 100 rokmi a na americkom kontinente zostávajú šindle najpouživanejšou strešnou krytinou. Na Slovensku sa šindle začali předávat po roku 1990 a hneď po svojom uvedení si získali značnú obľubu. Predovšetkým vďaka jednoduchej a rýchlej pokládke a zaujímávej cene. Bohužiaľ s kvalitnými šindľami sa v tej dobe na trhu začali objavovať aj šindle pochybnej kvality a mnohí pokrývači sa začali púšťať do pokládky šindľov bez dostatočných znalostí a skúsenosti. Tento stav zapříčinil problémy s takými strechami a pokles dopytu po šindľoch. V súčasnosti vďaka práci serióznych výrobcov s dlhoročnými skúsenosťami  a získaním odbornosti na strane realizačních firiem, dopyt po šindľoch ako kvalitnej a odolnej krytine opäť rapídne rastie.
 
Šindľová strecha
Výhodami šindľov je ich nízka hmotnosť, ktorá zbytočne nezaťažuje krovy ani statiku domu a pomerne nízka cena. Šindľovú strechu nemusíte dodatočne lakovať, alebo sa iným výrazným spôsobom o ňu starať. Predstavuje flexibilný zastrešovací systém, ktorý vyhovuje požiadavkám na jednoduchú a rýchlu inštaláciu, dlhoročnú odolnosť strešného plášťa a jeho estetické stvárnenie. Zároveň odpudzuje a zabraňuje vniknutiu hmyzu do strechy. Při daždi šindľové strechy maximálne tlmia hluk v podkroví z dopadajúcich kvapiek. Vysokú odolnosť proti vetru ocenia všetci tí, ktorých strecha býva často vystavovaná nepriaznivým poveternostným vplyvom: šindle IKO Armourshield ponúkajú odolnosť proti vetrom až do rýchlosti 220km/h. Kvalitné šindľové strechy bývajú najviac ocenené v zimnom období, pretože odolávajú silným vetrom i výdatnému sneženiu. Vďaka drevenému debneniu, na ktorý sa šindle pokladajú, unesú tieto strechy aj niekoľkometrové záveje snehu. Šindle odolávajú akýmkoľvek výkyvom počasia a sú používané tak v chladom podnebí za polárnym kruhom v Kanade a Škandinávii ako aj v tropických oblastiach Afriky či Indonézie.
 
Krása detailu
 
Pokládka šindľov je veľmi jednoduchá a rýchla a preto je možne mať nový strechu hotovú v priebehu niekoľko málo dní. V ďaka dokonalej schopnosti šindľov kopírovať podklad, je možné takéto strechy modelovať do rôzných architektonických detailov ako sú vežičky, vikiere, okná a iné členitosti. Jediným typom šindľa je možné pokrýť celú strechu vrátane vrtkých detailov, takže strecha pôsobí kompaktne a nie je nutné kupovať ďalšie nákladne a na pokládku zložité príslušenstvo ako sú napr. krajovky či hřebenáče, ktoré zbytočne předražuju stavbu. Šindle sa pokladajú na strechy so sklonom 15°- 90°.
 
Inštalácia
 
Pokládka šindľov je podľa štandardizácie jednou z najrýchlejších a najjednoduchších typov pokládky strešnej krytiny. Na drevený záklop (bednenie) vytvorený zo suchého reziva alebo OSB dosiek, ktorý je oplechovaný pri odkvapovej hrane, sa pokladá poistná hydroizilácia: asfaltové pásy na sklennej rohoži, alebo stále častejšie používaný ľahký podkladový pás IKO Armourbase Pro, ktorý zaisťuje nielen odolnosť proti vode, ale taktiež čiastočne vyrovnáva prípadné nerovnosti dreveného podkladu. Pri sklonoch pod 20°je nutné používať samolepiace podkladné pásy, či zabezpečiť 50% presah obyčajneho podkladného pásu. Po inštalácii bočného záveterného oplechovania sa už pokladajú jednotlivé šindle. Na hrebene či nárožia sa používajú výrezy zo šindľov, ktoré sa cez hrebeň či nárožie prehnú. Na uchytenie šindľov je nutné používať dostatočne dlhé korozivzdorné klince. Nakoľko šindľová strecha dokonale uzavrie priestor pod šindľami, je nutné zabezpečiť dostatočné odvetranie takejte strechy. Nasávanie vzduchu, dostatočná medzera pod debnením a vyfukovanie vzduchu pri hrebeni strechy pomocou IKO Armourvent Multi je dôležitým predpokladom pre dlhodobo funkčný strešný systém.
 
 
Cena až na prvom mieste
Cena šindľov je v porovnaní s ostatnými strešnými krytinami nižiša o niekoľko tried. Nepotrebnosť príslušnstva, ktoré väčšinou predražuje strechu opäť znižuje náklady. Fakt, že šindle sú ľahká strešná krytina, ktorá nadbytočne nezaťažuje konštrukciu strechy a domu, umožňuje šetriť aj na týchto materiáloch. Jednoduchá a rýchla pokládka a minimum odpadu prispievajú k ďalším úsporám pri tvorbe šindľovej strechy. Pri výbere šindľov dajte na doporučenia predajcov a šindle vyberte podľa typu budovy a jej využívania, poveternostných podmienok a estetického hradiska. Cena šindľov musí zodpovedať kvalite a naopak.
 
Ako poznáte kvalitný šindeľ?
Nosná vložka
Kvalitná a dostatočne silná nosná vložka zo sklenných vlákien zaručuje nielen tvarovú stálosť ale aj odolnosť šindľa na pozdĺžne a priečne zaťaženie, ktorým je strecha a celá stavba vystavená. Dôležitá je taktiež kvalitná saturácie vložky asfaltom, ktorá zaistí pevné priľnutie spodnej a vrchnej vrstvy krycieho asfaltu.
Asfalt
Bitumen alebo asfalt  prechádza pred nanesením na šindel procesom oxidácie. Počas tohto procesu sa zvýši odolnosť asfaltu voči vysokým teplotám, ktorým je strecha v lete vystavená. Kvalitné šindle majú minimálnu odolnosť proti stekaniu 90°C, lepšie šindle dokonca vysoko nad 100°C.
Posyp
Farebný minerálny posyp tvorí estetickú a ochrannú funkciu. Musí byť nanesený v dostatočnej vrstve, aby ochránil asfalt pred slnečným UV žiarením. Zároveň tvorí viditeľnú časť na streche a tak je nutné, aby bol dlhodobo stálofarebný. Dôležitá je tiež priľnavosť posypou, čím sa minimalizuje splavovanie do odkvapového systému. Vhodnejším produktom je drvený granulát z čadiča s keramickým darebným obalom, než častokrát používaná bridlica, ktorá môže spôsobiť pretrhnutie nosnej vložky.
Výrobca
Vyplatí sa spoľahnúť na dlhoročné skúsenosti výrobcov, ktorý poznajú technológiu výroby šindľov desiatky rokov a nenachajú si pokaziť povesť nízkou kvalitou.
Záruky
Konkrétne znenie a podmínky záruk sú při šindľoch veľmi dôležitým bodom, obzvlášť ak sa jedná o plnú alebo len čiastočnú zárku, ktorá sa s odstupom času znižuje.
 

Novinky emailom
Mte zujem dostva do emailovej schrnky novinky, informcia lnky z tohto portlu?
Prihlste sa!
Email:

TOP ponuky
Hada v ponukch:
 

TOP lnky
 
www.byvajme.sk® Hlavn Strnka | Kontakty | Registrcia