Pridaj medzi obben    Hlavn Strnka

Prihlsenie
Meno: 
Heslo:


Nov firmy
 



Najviac hadan vrazy
 

Inzercia


gpz

Prietokové ohrievače CLAGE.
 
KAMA
zobrazi profil firmy | zobrazi vetky ponuky firmy
 
Pridan: 26.09.2011 Vytlai ponuku
 
Porovnanie úspory elektrickej energie pri prietokovom a akumulačnom ohreve vody.
 
 

Prietokový ohrievač vody je úspornejší (šetrí vaše peniaze)

Aj napriek vyšším príkonom elektronických prietokových ohrievačov vody CLAGE je príprava teplej úžitkovej vody pomocou nich oveľa lacnejšia ako s elektrickým akumulačným ohrevom - bojlerom. Túto Skutočnosť potvrdzuje aj publikácia, ktorú vydali SLOVENSKÉ ELEKTRÁRNE a.s. odbor energetického poradenstva v rámci programu DSM SlovenSko - ELOV, autori Ing. T. Schwartz a J. Dohňanský.

Pomocou tejto publikácie sa vám budeme snažiť priblížiť reálne prepočty výdajov, ktoré nám pomôžu vykresliť porovnanie reálnej spotreby prietokových ohrievačov CLAGE a bojlermi. Sme presvedčení, že Vám tieto reálne výsledky pomôžu pri výbere správneho spôsobu prípravy teplej úžitkovej vody a použitím prietokových ohrievačov CLAGE tak ušetríte mnoho finančných nákladov. Uvedené príkladné čísla si môžete veľmi ľahko premietnuť do nákladov, ktoré Vám zbytočne vznikajú a rastú neefektívnou prípravou teplej úžitkovej vody.

To správne rozhodnutie je len na Vás

Systém prietokového ohrevu vody je v reálnej spotrebe niekoľkonásobne úspornejší a navyše cena za elektrický prietokový ohrievač je neporovnateľne nižšia ako pri kúpe akumulačného ohrievača - bojlera. Do nákladov za bojler treba pripočítať i nemalú položku za dopravu rozmerného a ťažkého bojlera, jeho inštaláciu na stenu a samotné zapojenie.

Majiteľ rodinného domu či chaty alebo kancelárie, ktorý sa rozhodne investovať do kúpy elektrického prietokového ohrievača CLAGE, už v prvých mesiacoch používania zistí jeho prednosti na vlastnej peňaženke. Elektrické prietokové ohrievače vody CLAGE okrem toho, že znižujú spotrebu elektrickej energie (presnou a citlivou elektronikou) a vody (ekonomickým šporičom - perlátorom a sprchovou ružicou ušetria viac ako 40% vody), šetria pre malé rozmery aj Váš priestor. Je možné ich umiestniť všade tam, kde potrebujete teplú vodu. Ekologickou prevádzkou šetria aj Vaše životné prostredie.

Výhody elektronických prietokových ohrievačov vody CLAGE

ÚSPORA PEŇAZÍ - takmer 100% účinnosť ohrevu vody je zabezpečená výhrevnou špirálou, ktorá je v priamom kontakte s vodou. Nevznikajú tak prechodové tepelné straty ako pri výhrevnej špirále s dvojitou izoláciou, ktorá sa používa v bojleroch.
ÚSPORA ČASU - ohrev vody okamžite a nepretržite sa dosiahne umiestnením ohrievača priamo k odberému miestu, čím sa ušetrí čas, inak potrebný na vypúšťanie vychladnutej teplej vody z dlhého vodovodného potrubia. Vzhľadom k tomu, že prietokový ohrievač nemá zabudovaný zásobník a vodu zohrieva priebežne, nie je nutné čakať na dohrev vody ako po vyprázdnení bojlera.
ÚSPORA VODY - zohreje iba potrebné množstvo vody (nemá zásobník). Usmerňovač vody (perlátor) na výtokovom ramienku a úsporná sprchová ružica zabezpečia nízku spotrebu vody.
úspora elektrickej energie -
spotreba elelektrickej energie iba pri odbere teplej vody je dosiahnutá konštrukčným riešením, ohrievač nemá zabudovaný zásobník. V zásobníku bojlera vznikajú tepelné straty a zohriata voda sa ochladzuje, pričom termostat zopína výhrevnú špirálu aj keď teplú vodu nepoužívate.
ÚSPORA PRIESTORU - malé rozmery sú veľkou prednosťou prietokových ohrievačov vody a umožnujú ich inštalovať aj na také miesta, kde by rozmerný bojler neprichádzal do úvahy.


Niekoľko dôvodov, ktoré zapríčiňujú vysoké náklady zásobníkového ohrievača

  • dovoz a inštalácia nového bojlera je vo väčšine prípadov drahšia ako samotný bojler,

  • s pribúdajúcim časom sa obsah bojlera usádzaním vodného kameňa neustále zmenšuje a tým sa množstvo zopnutí ohrevu vody a spotreba elektrickej energie zväčšuje,

  • usadenie vodného kameňa na výhrevnej špirále zhoršuje odovzdávanie tepla a predlžuje tak dĺžku ohrevu vody na požadovanú teplotu,

  • zateplenie potrubia s teplou vodou nie je zanedbateľná položka. V opačnom prípade teplo uniká do prostredia,

  • umiestnenie bojlera - napr. v pivnici zmena teploty okolia z 21 °C na 15 °C predstavuje o 16% vyššie straty na elektrickej energii.








Porovnanie spotreby vody a elektriny zásobníkového a prietok. ohrievača vody


Prietokový ohrievač CLAGE DEX 21 kW, zásobníkový ohrievač 150lit, 2,0 kW. Spotreba elektrickej energie a vody

v domácnosti za 1 deň, 1 mesiac a 1 rok pri používaní TUV v priemere 10x za deň.



BOJLER 150 LITROVÝ 2 kW

PRIETOKOVÝ ORIEVAČ VODY 21 kW

Objem vody v litroch

150l

150l

Prietok vody v l/min

0 l/min

10,7 l/min

Teplota vstupnej vody 12ºC, výstupnej 40ºC

t = 28ºC

t = 28ºC

Výkony produktov v kW

2 kW

21kW

Doba ohrevu v hodinách

2,7 h

0,23 h

Cena za elektrickú energiu v eur kW/h (DD5 NT)

0,097 eur

0,097 eur

*Tepelné straty v 150l zásobníku s ohriatou vodou za deň v eur

0,13 eur

0 eur

**Tepelné straty v 1“ rozvodoch pri použiti 10x za deň v eur

0,053 eur

0 eur

***Straty v 1“ rozvodoch pri odpúšťaní studenej vody 10x za deň v eur

0,03 eur

0 eur

CENOVÁ KALKULÁCIA SPOTREBY za 1 DEŇ v eur

0,74 eur

0,46 eur

CENOVÁ KALKULÁCIA SPOTREBY za 1 MESIAC (30 dní) v eur

22,2 eur

13,8 eur

CENOVÁ KALKULÁCIA SPOTREBY za 1 ROK (365 dní) v eur

270 eur

168 eur























  •  

  •  

  •  

  •  

     

  •  

  •  

  •  

  •  

     

     

  •  

  •  

  •  

  •  

     

     

    Z uvedeného vyplýva, že elektronické prietokové ohrievače CLAGE sú úspornejšie oproti zásobníkovým bojlerom o min. 40% pri rovnakej prevádzke.“

     

  • * tepelné straty 150 litrového zásobníka pri chladnutí zohriatej vody udávané výrobcom sú 1,38 kW

  • ** tepelné straty v 1" vod. potrubí dlhom 5 metrov s objemom 1,57 litra. Energia potrebná na zohriate takéhoto objemu je 2kW*0,097eur*2,7h*0,01%*10x = 0,053 eur

  • *** vodné + stočné je 2,06 eur/m3, to 1,57l*10x*2,06 eur/m3 = 0,03


V DOČASNE OBÝVANÝCH PRIESTOROCH, KAŽDÉ VYPNUTIE ZÁSOBNÍKOVÉHO OHRIEVAČA NA DOBU MIN. 24 hod. ZNAMENÁ ENERGETICKÚ STRATU 1,85 eur.


Výhradný dovozca pre SR prietokových ohrievačov CLAGE je firma KAMA.

www.kama.sk


 

Novinky emailom
Mte zujem dostva do emailovej schrnky novinky, informcia lnky z tohto portlu?
Prihlste sa!
Email:

TOP ponuky
Hada v ponukch:
 

TOP lnky
 
www.byvajme.sk® Hlavn Strnka | Kontakty | Registrcia